Przepisy

CANCUN Coffee – Kawa Meksykańska

  • 1 Limona
  • cukier
  • 15 ml  Kahlua  
  • 15 ml Anisette  
  • 30 ml  Bailey's Irish cream  
  • Kawa Cafe Rene
  • Bita śmietana
Ścianki kubka lub wysokiej szklanki namocz lionką – zanurz w cukrze. Wlej likiery, wypełnij gorącą kawą, wymieszaj, przykryj bitą śmietaną.

HAVANA Coffee – Kawa Kubańska

  • 30 ml Bacardi  
  • 10 ml białego likieru  Creme de Cacao (Bols)  
  • gorąca kawa Cafe Rene
  • 1 łyżeczkę cukru  
  • Bita śmietana
Wymieszaj i podgrzej Bakardi, likier kawę i cukier. Wlej do szklanki – przykryj bitą śmietaną – na sam koniec posyp tartą czekoladą.

FINLANDIA Coffee – Kawa Finlandzka

  • 20 ml Finladia Vodka  
  • 20 ml Lapponia Lakka  
  • Kawa Cafe Rene
  • Gęsta Bita śmietana
Wymieszaj wódkę i wlej ją do wysokiej szklanki. Nalej gorącej kawy, przykryj bitą śmietaną.

Irish Coffee – Kawa Po Irlandzku

  • 45 ml Irish whiskey
  • 1 łyżka cukru czcinowego  
  • Gorąca kawa Cafe Rene
  • Gęsta bita śmietana
Wymieszaj whisky, cukier i kawę w szklance / kubku do rozpuszczenia cukru. Przykryj gęstą bitą śmietaną. Na koniec proponujemy delikatną dekorację tartą czekoladą lub kakao.

Ice Coffee - Kawa mrożona

  • Zaparzona kawa  Cafe Rene
  • zimna, woda mineralna - gazowana
  • 3 łyżeczki cukru,
  • Kilka kostek lodu,
  • mleko - skondensowane w puszce.
Dokładnie wymieszać wszystkie składniki w shakerze, wlać do wysokiej szklanki lub kubka na wierzch udekorować według własnych koncepcji (bita śmietana / posypana czekolada / kulka lodu)

Spanish Coffee – Kawa po Hiszpańsku

  • 100 ml gorącej, mocnej kawy Cafe Rene
  • 50 ml koniaku V.S.O.P
  • 50 ml Kalhua (likier)
Wszystkie składniki najpierw podgrzać. Wlać do szklanego pucharu ( wysokiej szklanki) wszystko przyozdobić bitą śmietaną i ziarenkiem kawy Arabica. Podajemy ze słomką.